Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

12 συνεχόμενες μέρες θα μπορούν να εργάζονται οι οδηγοί τουριστικών πούλμαν



Σε ισχύ από το 2010

η εργασία 12 συνεχόμενων

ημερών για οδηγούς

τουριστικών λεωφορείων

Οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων στην ΕΕ θα μπορούν εφεξής να εργάζονται για 12 συνεχόμενες ημέρες (αντί 6 ημερών), μετά την επικύρωση νομοθεσίας που είχε υιοθετήσει τον Απρίλιο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η νομοθεσία τίθεται σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2010.

«Αυτό σημαίνει ότι τα ταξιδιωτικά γραφεία θα μπορούν να διοργανώνουν δρομολόγια δύο εβδομάδων χωρίς να οφείλουν, σε πολλές περιπτώσεις, να προβλέπουν και για δεύτερο οδηγό» σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΕ.

Οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων θα μπορούν να συγκεντρώνουν τα υποχρεωτικά ρεπό που έχουν την εβδομάδα και να μην τα παίρνουν έως το τέλος των 12 συνεχόμενων ημερών εργασίας.

Οι κυβερνήσεις υιοθέτησαν επίσης μέτρο απελευθέρωσης των χερσαίων ενδομεταφορών, οι οποίες επιτρέπουν στον μεταφορέα μιας χώρας της ΕΕ να πραγματοποιεί μεταφορές στο εσωτερικό μιας άλλης χώρας.

Εφεξής θα επιτρέπεται σε περίοδο 7 ημερών η πραγματοποιήση τριών συνεχόμενων χερσαίων ενδομεταφορών σε ένα διεθνές ταξίδι, με όριο τη μία ενδομεταφορά ανά χώρα.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, «προκειμένου να αποφευχθεί μια ενδεχόμενη σοβαρή διατάραξη μιας εθνικής αγοράς», τα κράτη μέλη της ΕΕ θα μπορούν να εισάγουν μέτρα προστασίας στην περίπτωση σοβαρής διατάραξης της αγοράς μεταφορών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου